lunes, 7 de junio de 2010

El Cafè del Coro de Sentmenat

Des de fa pocs dies tots els sentmenatencs estem d’enhorabona, el Cafè del Coro ha tornat a obrir després de tres mesos d’unes necessàries obres de millora en les seves instal·lacions.
Tot el seguit d’actes que es van realitzar per a celebrar-ho van resultar emotius i amb un considerable èxit de públic. Jo, de totes les emocions viscudes, em quedo amb la cara radiant d’un avi anònim amb cadira de rodes que segurament feia molts anys que no podia accedir al seu Coro.

El treball fet per la Junta Directiva i per tots aquells socis i sòcies que de manera voluntària han fet possible la realització d’aquestes obres és impressionant i no em cansaré de reconèixer la seva tasca molts cops ingrata.

El Coro lloc de trobada social, de cultura popular, d’olor a amics... ha estat i ha de continuar sent un lloc obert on puguin trobar cabuda totes aquelles persones que vulguin fer poble i país, tinguin la ideològica política i l’origen geogràfic que tinguin.
Separar el partidisme polític, com molts cops ha aconseguit el coro (encara que no sempre....), de les Entitats culturals, esportives, educatives o participatives... etc ha de ser un repte per tots els que ens estimem el món associatiu.
Cal lluitar fermament contra les persones que estan en una o varies associacions també amb la finalitat de crear o fiscalitzar opinions per afavorir una opció política concreta perquè això empobreix el teixit associatiu i la societat civil.

El cafè del Coro ara ja torna ha estar obert i cal omplir-ho de contingut .... d’actes, de trobades, d’actuacions i activitats obertes a tothom, cal que la munió de persones que varem assistir als actes que es van programar per a celebrar-ho li donem ús, cadascú des de les seves possibilitats i motivacions personals ja sigui per a fer un cafè amb un amic, llegir el diari, assistir o participar d’un espectacle, per utilitzar Internet.....

Les obres del cafè s’han acabat i ara ja cal pensar en el demà, la Sala d’Actes del Coro utilitzada per molts sentmenatencs, per les escoles, les diferents associacions, i molts grups.... també mereix una reforma en profunditat sobretot per a garantir la seguretat de tothom però també per dignitat de poble.
La Sala d’Actes de la Societat Coral és la única Sala privada (i pública...) del municipi per a realitzar moltes activitats culturals i d’esbarjo que necessitin un espai diàfan i/o un escenari. Si sempre serà una joia que caldrà preservar i utilitzar, ara s’ha tornat del tot imprescindible per a la vida cultural de Sentmenat, el poble creix i el projecte de l’equipament cultural de Tèxtil Besòs resta totalment oblidat, aquest ajuntament no té previst la creació de cap espai escènic digne a curt termini (com tenen molts pobles del voltant per cert... Quina llàstima !!! ells que tant i tant han buscat per trobar piscines cobertes ruïnoses econòmicament en pobles similars podrien haver aprofitat el viatge per mirar els equipaments culturals i els seus espais escènics.... ).

Aquesta Junta Directiva del Coro ha demostrat que, amb els quatre duros mal comptats que han aportat les administracions públiques (poc explicat.... per cert) i amb molta imaginació és pot arribar lluny. Estic segur que el dia de demà amb la seva empenta i capacitat de buscar complicitats, el Coro continuarà sent el pal de paller de la cultura popular a Sentmenat i el proper pas és realitzar els treballs de millora de la seva Sala d’Actes i dels seus espais annexes. Espero que, per aquesta fita, no falti el recolzament econòmic necessari per part del nostre Ajuntament ja que seria difícil d’explicar que s’utilitzin molts recursos en segons quins projectes, sous, publicitat i assessors i no en la millora d’unes instal·lacions utilitzades per centenars de persones del poble.